Relatietherapie Arnhem

Relatietherapie bij een psycholoog in Arnhem.
Relatietherapie is mogelijk bij Alma Smit en Jan Aukes in Arnhem: Wij gaan samen op zoek naar wat precies de problemen zijn in jullie relatie en hier op een normale manier over praten zodat we de problemen samen aan kunnen pakken.

Veel stellen gaan naar de relatietherapeut als ‘laatste poging’. Omdat het over de liefde gaat, omdat je dat toch zelf moet kunnen en omdat er iets magisch aan de hand lijkt als het gaat over ‘ons’. En hoewel dat allemaal waar is, is er ook een nuchtere kant: jullie leven met elkaar, jullie maken dingen mee, hebben verwachtingen, teleurstellingen en zijn allebei ook maar met jezelf opgezadeld.

De liefde naast De Liefde

Die twee werelden van samen leven lijken niets met elkaar te maken te hebben. Maar het omgekeerde is waar: die magie gaat pas leven als jullie allebei consequent investeren in jullie samenzijn. En het leven niet klakkeloos opeten zoals het geserveerd wordt. Dat is altijd hard werken, en je moet er veel voor kunnen of leren. Je moet op je strepen kunnen staan, maar ook over je eigen schaduw heen kunnen stappen. Je moet duidelijkheid kunnen geven, naar jezelf en naar de ander. Je moet kunnen uitleggen wat je voelt en luisteren naar de soms onhandige manier waarop de ander jou iets probeert duidelijk te maken.

Dat zijn de gewone dingen, de alledaags dingen, die de liefde voeden, maar ook kunnen breken. En omdat we geneigd zijn onze liefde als magisch te zien, vergeten we te werken aan de liefde. Alles is vanzelfsprekend. En moet het maar uit zichzelf doen. Maar naast De Liefde is er ook de liefde, die werk is en je veel meer geeft dan de grote gebaren. En aan die liefde kan ik met jullie werken met relatietherapie Arnhem.

Relatietherapie Arnhem: bij twijfel, doen.

Als je dit leest en wikt en weegt, wil ik je aanmoedigen vooral eens langs te komen. Al is het maar voor een eerste gesprek. Dan hebben jullie dat ook eens meegemaakt en ik kan je vertellen hoe ik werk en wat ik denk dat jullie richting ongeveer zal zijn bij Relatietherapie Arnhem. Je kunt er beter vroeg bij zijn; het werk dat we samen verzetten heeft altijd waarde.

Ook als je uit elkaar gaat.

Niet alle stellen blijven bij elkaar. Als jullie er voor of tijdens de behandeling achter komen dat jullie uit elkaar willen gaan, kan ik jullie ook daarbij helpen. Om dat op een manier te doen die respectvol is voor jullie en wat jullie relatie was. Zeker als er kinderen zijn willen partners graag dat ook deze stap in hun relatie met zorg en aandacht gezet wordt. Leg je vraag rustig aan me voor.

Neem contact op

Herken je jezelf of heb je een vraag over relatietherapie Arnhem? Bel of mail Relatietherapie Arnhem voor een afspraak.