Algemene informatie over therapie bij Psychologen Arnhem

Wanneer heb je een psycholoog nodig?

Het klinkt flauw, maar je bent aan therapie toe wanneer jij vindt dat je er aan toe bent. Tegen je zin in behandeling gaan bij een psycholoog heeft weinig nut. Jij bent tenslotte degene die de wilskracht moet opbrengen om je problemen te lijf te gaan.

Twijfel je of je er aan toe bent? Stuur gerust een mailtje met de omschrijving van je klacht en we nemen contact met je op.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens het eerste gesprek gaat het er vooral om dat de psycholoog een beeld krijgt van wie jij bent en wat voor klacht er speelt. Op basis daarvan zal kan de psycholoog je vertellen hoe hij of zij jou kan helpen en hoeveel sessies daar bij benadering voor nodig zullen zijn.

In de gesprekken daarna ga je de diepte in. Een psycholoog zal zich erg betrokken opstellen ten opzichte van jouw problematiek. Je gaat ten slotte met een psycholoog aan de slag, zoeken naar de juiste oplossingen en ervoor zorgen dat je in het vervolg de signalen van jouw klacht leert herkennen.

Het is een vaak emotioneel en heftig leer-traject, maar aan het eind van de behandeling zal je opgelucht terugkijken naar jouw situatie daarvoor.

Welk resultaat kan je verwachten?

Het is natuurlijk altijd het doel om jouw klacht volledig te verhelpen, maar bij sommige problemen is dat gewoonweg niet realistisch. In dat soort gevallen worden vaak handvatten geboden die je nodig hebt om de controle over jouw leven met die klacht te allen tijde te behouden.

Je kunt in zijn algemeenheid wel zeggen dat de meeste mensen zich na een psychologische behandeling beter voelen dan ervoor. Doordat ze meer zelfvertrouwen, een andere kijk op de problemen, betere sociale contacten, een andere manier van praten of meer begrip tussen de partners hebben.

Contact

Heb je nog vragen over Psychologen Arnhem of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden beantwoord? Bel naar 026-2022011 of stuur even een mailtje naar praktijk Psychologen Arnhem.